Глен Джонсън: Евра измами Суарес на Олд Трафорд


И. Ангелов

Глен Джонсън: Евра измами Суарес на Олд Трафорд

Защитникът на Ливърпул Глен Джонсън изказа мнението си, че Патрис Евра от Манчестър Юнайтед не е искал да стисне ръката на Луис Суарес на "Олд Трафорд". Уругваецът видимо отказа да направи това преди срещата, която домакините спечелиха с 2:1, и преди която той бе обвинен в расистки изказвания по адрес на Евра.

Нападателят бе критикуван за това, като клубът се извини от негово име, след което той стори същото, но Джонсън вярва, че всичко е по вина на Евра. Daily Mail цитира:

"Евра бе хитър на "Олд Трафорд". Защото - това не е майтап - но ако аз исках да стисна ръката ви, нямаше да я подам по този начин пред мен. Ако тя е тук до тялото ми, това е защото не желая да се ръкувам."

"Луис не се ръкува по тази причина. Ръката на Евра бе тук долу. Какво да направи той? Ако някой е отпуснал ръцете си как да се ръкувате с него? Разбира се, че няма. Но след като Суарес го подмина Евра започна да го дърпа, все едно казва: 'Вижте, аз искам да се ръкувам, а той не...'

"След това го изгледа с поглед, който казваше: "Готово, подмина ме, сега ще го дръпна..." Евра сигурно цяла нощ не е спал, за да измисли това. Всичко беше нагласено."

"Но в крайна сметка всичко бе думата на Луис срещу думата на Евра. Не казвам, че Евра лъже, но неговата дума тежи повече. Всички се оказаха в подкрепа на Евра. Аз работя с Луис всеки ден. Няма начин да е казал такива неща."

"Ние показахме подкрепата си с фланелките, които не впечатлиха медиите. Искахме да направим изказване с тях. Но това не се случи. Идеята бе на клуба. Ние обаче се съгласихме. Не сме мислили предварително за реакцията."

 

  Сподели
86