Джерард: Борбата за четвъртото място ще бъде жестока


Н. Гавазов

Джерард: Борбата за четвъртото място ще бъде жестока

Капитанът на Ливърпул Стивън Джерад предупреди своите съотборници, че в никакъв случай не бива да се отказват от борбата, независимо от загубата от Арсенал, която значително намали шансовете на тима за попадане в четворката на Висшата лига. Както е известно, в последните си пет мача „червените" спечелиха само четири точки и в момента заемат седмо в класирането на десет точки от Арсенал.

Въпреки прозрачните шансове, Джерад смята, че Ливърпул все още може да бъде фактор в битката за разпределение на местата за най-престижния европейски клубен турнир.

„Още преди няколко дни всички отписваха Арсенал от всякакви сметки, предполагайки, че те нищо няма да вземат през този сезон. Но това е много глупаво, защото ние станахме свидетели какво направиха в последните няколко кръга. И това трябва да постигнем и ние. Пред нас има достатъчно мачове, в които може да оправим нещата. Сега не може да си позволим да губим точки. Ако през май искаме да се окажем в четворката, то трябва да се настроим правилно за останалите кръгове", заяви Джерад за Daily Mirror.

"Борбата за последното място в Шампионската лига ще бъде особено жестока, но на нас ни предстоят мачове със съперници, които се намират непосредствено до нас в турнирната таблица. Трябва да ги победим и нека тогава видим къде се намираме. Победата в Купата на Лигата трябва да се превърне в нещо голямо за нас. Шест години без трофей е прекалено много за клуб като Ливърпул. Спечелихме първата си награда от много време и това трябва да се превърне в импулс за играчите", каза още капитанът на Ливърпул.

 

  Сподели
81