Седмицата в цифри: 542 минути за Интер, 30 гола на Роналдо, 14 години на Лацио


Н. Гавазов

Седмицата в цифри: 542 минути за Интер, 30 гола на Роналдо, 14 години на Лацио

Продължава рубриката „Седмицата в цифри", в която читателите на FUTBOL TV ще могат да научат най-любопитните цифри от изминалата седмица. В нея ще намерят място статистически показатели от всякакъв вид, но всички те са свързани с най-великия спорт на земята - футбола. Нашата задача е да ви разкажем кои цифри и по какъв повод са център на внимание.

542 минути не беше вкарвал гол Интер, докато в 71-та минута на мача с Катания Диего Форлан не прекъсна дългата суша. Малко по-късно Милито изравни, но „нерадзурите" така и не победиха.

256 дни Вилаш-Боаш изпълняваше длъжността мениджър на Челси, преди да бъде уволнен от Роман Абрамович.

112 гола е отбелязал Златан Ибрахимович в Серия А.

95 удара към вратата бяха необходими на френския Сошо за да вкара само един гол в Лига 1. От всички топ европейски лиги, показателите на Сошо са най-лоши. В мача срещу Валенсиен отборът от Монбелиар прекъсна 447-минутната си серия без гол.

30 гола отбеляза Кристиано Роналдо от началото на сезона. Португалецът откри резултата в мача срещу Еспаньол, който завърши с победа на Реал с резултат 5:0. Интересното е, че 12 отбора от Примера дивисион имат по-малко отбелязани голове, отколкото Роналдо.

17 са головете от 28 отправени удара в долния ляв ъгъл на вратата при изпълнение на дузпи. В събота Дирк Каут избра да стреля в най-лошото място. Ако холандецът беше избрал, която и да е точка в горната половина на врата, ударът му най-вероятно щеше да успее, защото от 14 удара в тази част на мрежата, вратарите са спасили само 1.

15 минути бяха достатъчни на Златан Ибрахимович да вкара три гола във вратата на Палермо в 26-я кръг на Серия А.

14 години Лацио не може да спечели два мача в един сезон срещу Рома. Когато през първата част на сезона в Серия А в третата минута на допълнителното време „орлите" спечелиха трите точки срещу „вълците", пред хората на Еди рея се откри възможността да прекъснат лошата серия. В неделя Лацио отново победи Рома с 2:1 и за първи път от 14 години над Рим се веят знамената на Лацио.

10 гола от дузпи е отбелязал Кристиано Роналдо, което го прави лидер в това отношение в топ 5 на първенствата на Европа. За сравнение - Ван Перси има 1 гол от бялата точка, Агуеро 2, а Рууни 3. В Бундеслигата голмайсторът на Борусия Дортмунд Левандовски няма отбелязан гол, а лидерът сред стрелците Марио Гомес е вкарал само 3.

 

  Сподели
203