Фамозен Шчесни при победата на Арсенал над Ливърпул (видео)


И. Ангелов

Фамозен Шчесни при победата на Арсенал над Ливърпул (видео)

Ливърпул прие Арсенал на "Анфийлд" в един от най-интересните мачове във Висшата лига през тази седмица, като двубоят завърши при резултат 2:1 за гостите. Изключителен на врата за гостите се оказа Войчех Шчесни, който на много пъти лиши домакините от попадение и запази вратата и отбора си. Той допусна единствено автогол от Кошчиелни днес.

Двубоят предложи изключително зрелищно първо полувреме, в което откъм владение Ливърпул доминираше, както и в положенията, но резултатът 1:1 бе оформен тук. Фамозни бяха минутите около 20-ата, когато редица положения в полза на Ливърпул не бяха реализирани.

Първо бе отсъдена дузпа в 19-ата минута. Луис Суарес я спечели, след като елиминира Шчесни, но виждайки, че няма да достигне топката и да вкара, той се строполи на земята, макар контактът да бе минимален. Дузпата бе редовна, но Дирк Кайт я пропусна. Всъщност Шчесни хвана ъгъла, като изби топката обратно в Кайт. Той отново отправи удар, но вратарят на Арсенал отново спаси - изключителна намеса.

В следващата атака на Ливърпул бе нацелена гредата, както и в края на полувремето, но в 23-ата минута пък падна автогол във вратата на Арсенал. Хендерсън центрира топката по доста лош начин от фланга, като тя попадна в обсега на Кошчиелни. Той вместо спокойно да я насочи извън игра, реши да посегне със сила и простреля Шчесни неспасяемо.

В 31-ата минута от нищото падна гол за Арсенал. Саня получи топка на фланга и центрира прекрасно на главата на Ван Перси, който вкара. Играта обаче не предполагаше подобно развитие.

Втората част на срещата не предложи много интересни моменти, с изключение на фантастичното попадение в края. Тук отново доминираше Ливърпул, макар при влизането на Абу Диаби нещата за Арсенал да се раздвижиха. За съжаление той се контузи и отново и напусна за Окслейд-Чембърлейн в 80-ата минута. Диаби пък бе се появил поради контузията на Артета. 

В началните минути на 8-минутното продължение мачът бе решен от Ван Перси, който вкара невероятен гол. Алекс Сонг предостави изключителна топка за нападателя по въздух. Той нанесе силен удар от воле в близкия на Рейна ъгъл. По този начин Арсенал запази 4-ата си позиция с 3 точки над Челси.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
88