Джерард: Спечелена Купа на лигата ще ни помогне за ФА Къп и първенството


И. Ангелов

Джерард: Спечелена Купа на лигата ще ни помогне за ФА Къп и първенството

Стивън Джерард е отчаян да приключи 6-годишната суша за трофеи на Ливърпул. Това може да се случи през уикенда, когато ще се проведе финалът за Купата на лигата. "Червените" се изправят срещу Кардиф на "Уембли", като ще се надяват да вземат първия си трофей от дълго време насам.

Liverpool Echo цитира: "Шест години без трофеи не е хубаво за този клуб. Твърде дълго се проточи сушата и всеки го знае. Време е да донесем трофей. Всеки знае, че тима преживява труден период. Сега гледаме само напред. Отчаяни сме за успех. Работим здраво в тази посока."

"Надявам се това да е само началото. Ще е глупаво да спечелим Карлинг Къп и да се радваме на стари лаври след това. Това е важна купа, но ние се целим и в по-големи награди."

"Наистина вярвам, че да спечелим тази купа ще катализира клуба за успешен период. Ще ни даде самочувствие и увереност в уменията ни да предоставим повече за феновете. Това стана през 2001 година."

"Тогава спечелихме купата на лигата и след това направихме Требъл. Това ни помогна за печелене на трофеи. Всеки набира инерция и може да започнем от тук. Ако спечелим, феновете ще почувстват нещо специално, което ще предадат и на нас. Това ще ни помогне да ги радваме още повече."

"Все още сме във ФА Къп и се целим в четвъртото място в лигата. Няма съмнение, че да спечелим Карлинг Къп ще ни даде позитивен ефект за остатъка от сезона. Това ще ни помогне в следващите ни цели."

  Сподели
83