Сър Алекс: Никога не съм обсъждал с ръководството името на наследника си


Н. Гавазов

Сър Алекс: Никога не съм обсъждал с ръководството името на наследника си

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Сър Алекс Фъргюсън призна, че въпросът с неговия приемник изобщо не е обсъждан с ръководството на клуба. Както е известно, в понеделник 70-годишният шотландец призна в интервю за ВВС, че има сили да тренира отбора още „две-три години". За времето откакто е начело на „червените дяволи" Сър Алекс спечели 12 титли и две европейски купи и заслужи една от трибуните на „Олд Трафорд" да носи неговото име.

С наближаване на времето за пенсия, слуховете за приемника на Сър Фъргюсън стават все повече, а в медиите се спекулира с различни имена, сред които тези на Дейвид Мойс и Жозе Моуриньо. Някои дори смятат, че отбора трябва да бъде трениран от Пол Скоулс или Райън Гигс.

Сър Акейс смята, че играчите на Манчестър Юнайтед трябва да бъдат тренирани от опитен мениджър.

„Никога не сме обсъждали подобни неща - тези разговори са опасни. В момента има шепа треньори във Висшата лига, които успешно се справят със своята работа, а всички останали се сражават за оцеляването си. Ще бъде ли същото и след 2-3 години, когато аз си тръгна? Някой от тях може да загуби работата си. Но мисля, че Юнайтед има нужда от човек с опит. Ако аз пристигна в Юнайтед сега, ще се сблъскам с проблеми, защото това е трудна работа. Когато оглавих клуба ние бяхме в сянката на Ливърпул - те бяха доминиращият отбор. За да ги изпреварим, имахме нужда от промяна. Това беше сложен процес и искаше време. Успехът, който постигнах по-рано с Абърдийн ми помогна да завоювам уважение в съблекалнята и ми даде увереност. Ако бях дошъл в Юнайтед сега, едва ли щях да имам тези успехи", заяви Сър Алекс за BBC Sport.

 

  Сподели
70