Марадона: Манчестър Юнайтед играе по-агресивно от Сити


Н. Гавазов

Марадона: Манчестър Юнайтед играе по-агресивно от Сити

Легендата на световния футбол Диего Марадона смята, че Манчестър Сити може да претърпи неуспех в борбата за титлата заради прекалено отбранителния маниер на игра, който изповядва мениджъра на отбора Роберти Манчини. Както е известно, в първите си 11 срещи от сегашния сезон „гражданите" отбелязаха 39 гола, набирайки 31 точки от 33 възможни, но в последните си 11 мача възпитаниците на Манчини се отличиха само 16 пъти.

Марадона, който през уикенда посети в Манчестър своя зет Агуеро заяви, че „червените дяволи" могат да спечелят титлата, защото Манчини отделя прекалено голямо внимание на отбраната.

„Моето сърце говори - Манчестър Сити ще бъде шампион. Аз мисля, че при наличието на такива играчи, Манчини не е достатъчно дързък", заяви легендата на световния футбол в интервю за Sport360.

"От гледна точка на организацията и игровия стил, Юнайтед е по-агресивен, но ако трябва да поддържам някой отбор, това ще бъде тима, в който се намира моят зет. Наблюдавайки сегашните му изяви мога да кажа, че в Мадрид той изглеждаше далеч по-интересно, отколкото в момента в Манчестър Сити. Аз разговарях с президента на Атлетико Мадрид и му казах, че Агуеро е надарен с голям потенциал и талант и поради това трябва да бъде ограден с големи футболисти за да влезе Атлетико в историята. Както знаете, той не се възползва от съветите ми. Не ме послуша. И аз мисля, че Серхио избра по-добрия отбор", допълни Марадона.

 

  Сподели
100