Бирмингам взе равен от Челси на Стамфорд Бридж - ФА Къп (видео)


И. Ангелов

Бирмингам взе равен от Челси на Стамфорд Бридж - ФА Къп (видео)

Отборът на Челси прие Бирмингам в пореден кръг от най-стария футболен турнир ФА Къп, като гостите успяха да спечелят равенство 1:1 днес, но дълго време водеха в резултата. Наложи се Андре Вилаш-Боаш да предприема множество офанзивни смени, за да се добере до равенството чрез Стъридж, който има 7 попадения в 6 старта в състезанието.

Адам Рууни разочарова домакините още в 20-ата минута, след като предостави страхотна топка на Дейвид Мърфи, който откри резултата за своите. Челси трябваше да догонва, а не стигаше до добри шансове за това. Мата пропусна дузпа и се наложи Дидие Дрогба да влезе на мястото на Торес на полувремето, но и това не подейства добре, затова в игра се появи и Калу. 

По този начин с всяка минута Челси затягаше кръга около наказателното на гостите и стигна до попадението си - Стъридж вкара с глава в 62-ата минута. До края на мача и двата тима можеха да спечелят срещата. В самия край двата тима си размениха най-добрите атаки, но не вкараха гол след наказателен удар на дъгата за Челси, и след едно неразбирателство в отбрана на Челси, което позволи 17-годишният Редмънд да излезе сам срещу Чех, но той не запази хладнокръвие и пропиля шанса. В крайна сметка 1:1 на "Стамфорд Бридж" и преиграване в турнира между двата тима.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
98