Юнайтед следи ситуацията около Жерар Пике


Н. Гавазов

Юнайтед следи ситуацията около Жерар Пике

Най-големите европейски клубове, сред които и Манчестър Юнайтед следят с голям интерес ситуацията около защитника на Барселона Жерар Пике, съобщава мадридското Cadena Cope. Както е известно, бранителят не бе включен в групата за мача на европейския първенец срещу Байер Леверкузен от Шампионската лига, а Гуардиола обясни този факт с „технически причини".

Според испанските медии, бившият футболист на „червените дяволи" е обвиняван за поражението от Осасуна през уикенда, което на практика изхвърли Барселона от борбата за титлата и някои от съотборниците му са били подтикнати от шефовете на Барса да разговарят с Пике за поведението му на терена.

Мениджърът на Юнайтед Сър Алекс призна по-рано, че никога не е искал да се разделя с испанския национал и остава голям фен на защитника. Това изказване на шотландския специалист, както и проблемите около здравето на Рио Фърдинанд и Неманя Видич, правят големи перспективите пред Пике за завръщане на Острова. Освен това бранителят продължава да поддържа много добри отношения с бившите си съотборници, включително и с Уейн Рууни, който миналата година спомена, че с удоволствие би играл отново с Жерар.

 

  Сподели
78