Даунинг иска триумф на Уембли


И. Ангелов

Даунинг иска триумф на Уембли

Крилото на Ливърпул се надява финалът на Карлинг Къп на "Уембли" срещу Кардиф да му даде възможност да поправи грешките си и да покаже, че има класата да играе в тим като настоящия си, след като досега той не е показал нищо от това, което правеше в Астън Вила. Крилото няма нито една асистенция, а пасовете и ударите му са за критика.

Това ще е третият финал на Даунинг и той се готви за Кардиф, мачът ще бъде на 26 февруари. През 2004 година крилото бе един от най-добрите за Мидълсбро, като ги изпрати на финала, където бе принуден да не играе. 6 години по-късно той бе на терена, за да загуби с Астън Вила от Манчестър Юнайтед.

Sky Sports цитира: "В първия си финал бях неизползвана резерва. Искаше ми се да играя, но това не се случи."

"Във втория финал с Вила срещу Юнайтед нещата не бяха в наша полза. Неманя Видич можеше да бъде изгонен рано в мача, но нямахме късмет този ден. Щеше да е хубаво да завърша с медал там. Надявам се сега това да се случи."

Ливърпул навлиза в мача като твърд фаворит, но Даунинг предупреди: "Работиш здраво, за да се пребориш с отбори като Екзитър и Брайтън - тези мачове тормозят съзнанието. Това са трудни мачове и това ни чака на "Уембли".

  Сподели
93