Бъдещето на Суарес в Ливърпул е под въпрос


Н. Гавазов

Бъдещето на Суарес в Ливърпул е под въпрос

Бъдещето на Луис Суарес в Ливърпул е под въпрос, съобщава новината The Telegraph. Според информацията, ръководството на „червените" е изключително недоволно от скандалния епизод с участието на уругваеца в двубоя с Манчестър Юнайтед на „Олд Трафорд" в събота. Както е известно, нападателят отказа да подаде ръка на Патрис Евра, а французинът се опита да вземе ръката му от тази на Давид Де Хеа, а след това Суарес игнорира и Рио Фърдинанд.

След двубоя нападателя се извини за своето поведение, но въпреки това, пресата в Америка призова собствениците на клуба да се намесят и да въведат ред в отбора, за да оправят имиджа на Ливърпул.

„Ние сме изключително разочаровани от това, че Суарес не подаде ръка на Евра преди мача. Играчът ни говореше цяла седмица, че той ще се здрависа, но не го направи. Постъпи неправилно, отказвайки да се здрависа с Евра и ни въведе в заблуда. Той не само развали своя имидж, но подведе Кени Далглиш и съотборниците си", заяви изпълнителният директор Йън Еър.

Сега в клуба се разглежда въпроса с приемането на дисциплинарни санкции спрямо Суарес, но за това първо ще трябва да се провери дали контракта на Суарес позволява такава възможност. Според The Telegraph, в Ливърпул вече не са настроени да защитават своя футболист, както при първия инцидент с Евра. Ръководството на клуба дори разсъждава над това, ще може ли Суарес да бъде полезен за Ливърпул след последните скандали около него.

 

  Сподели
62