Анчелоти: Торес страда от липса на доверие


Н. Гавазов

Анчелоти: Торес страда от липса на доверие

Старши-треньорът на Пари Сен Жермен Карло Анчелоти смята, че Фернандо Торес страда от криза на доверието. Както е известно, испанският национал пристигна на „Стамфорд Бридж" по времето когато Анчелоти бе начело на „сините" и двамата прекараха заедно следващите четири месеца. За това време Торес не само не оправда вложените в него 50 милиона паунда, но се превърна в огромно разочарование, отбелязвайки само един гол.

„Когато Фернандо пристигна в Челси, то страдаше от същия проблем - липса на увереност преди гола. Смятахме, че това е така, защото той смени клубовете, съотборниците си и имаше нужда от време, за да се адаптира по-добре. Сега мисля, че нещата са съвсем различни. През минали сезон той загуби още повече своята увереност, но аз продължавам да се надявам, че той ще стигне нивото, което постигна в Ливърпул", заяви Анчелоти за The Telegraph.

„Винаги е проблем за нападателите, когато те не вкарват. Това беше проблем за Филипо Индзаги, за Андрей Шевченко и проблем за Ернан Креспо. Креспо в продължение на шест месеца не можеше да вкара гол в Парма. Торес притежава нужните качества и знам, че Челси продължава да му вярва. Дрогба е друга история. Хубаво е да има конкуренция, както и това, двамата да играят заедно, но технически е неизпълнимо. Може да се съберат, но тогава ще трябва да се промени цялата халфова линия зад тях", допълва бившият наставник на Челси.

 

  Сподели
87