Гигс: Дълги години се опитвахме да изпреварим Ливърпул по титли


Н. Гавазов

Гигс: Дълги години се опитвахме да изпреварим Ливърпул по титли

Ветеранът на Манчестър Юнайтед Райън Гигс е уверен, че в събота той и неговите съотборници ще направят всичко възможно за да победят историческия съперник Ливърпул. Предстоящият сблъсък между двата най-успешни клуба в историята на английския футбол може да окаже съществено влияние върху подреждането им в таблицата за класиране, където отборът воден от Сър Алекс Фъргюсън изостава от „гражданите" на две точки, а мърсисайдци се намират на четири от зона „Шампионска лига".

Двубоят привлича вниманието на футболната общественост и поради един друг факт: на терена на „Олд Трафорд" в състава на Ливърпул ще се появи Луис Суарес, който за първи път от няколко месеца ще се срещне с Патрис Евра.

Гигс е категоричен, че неговият отбор ще даде всичко от себе си, така че Юнайтед да продължи да преследва Манчестър Сити в борбата за титлата.

„Двата клуба много си приличат и Ливърпул също може да се похвали с велика история. Това са двата най-успешни отбора в страната и ние прекрасно разбираме, че е необходимо да положим максимални усилия за постигането на положителен резултат с тях. Знаем, че ни очаква много труден мач. В продължение на много години се опитвахме да ги изпреварим по количество на спечелени титли и сега искаме да останем пред тях и сме длъжни да направим всичко възможно те да не ни изпреварят", заяви Гигс за Magic 1152.

 

  Сподели
77