Сър Алекс: Трябва да се взимат по-строги мерки за расизма


И. Ангелов

Сър Алекс: Трябва да се взимат по-строги мерки за расизма

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Сър Алекс Фъргюсън се изказа по посока на контролиращите органи във футбола, да вземат по строги мерки по въпросите, свързани с расизма в спорта. CNN цитира легендата на "Червените дяволи", който се изказа в сянката на нашумелите напоследък проблеми в областта.

"Не разбирам от къде идва всичко. Това е момент, в който трябва всички да действаме. Трябва твърди действия да наложат контрол на ситуацията завинаги. Напоследък има много примери за расизъм и това е лошо. Не може и да става въпрос за такова нещо през 2012 година. Още преди 20 години се вървеше в правилната посока, а сега..."

"Имал съм фантастични афроамерикански играчи, абсолютно великолепни. С всеки от тях съм бил в прекрасни отношения."

Сър Алекс взе и време за да коментира последния мач с Челси, завършил 3:3: "Смешно е, защото доминирахме през първата част, а вкарахме автогол. Казахме си на полувремето:'Ще спечелим, по добрите сме днес.'

"Но след два бързи гола трябваше да започнем от начало. Но това е част от историята и манталитета ни, никога да не се предаваме. Заслужихме поне точката и тя може да се окаже златна в края на краищата."

  Сподели
89