Сър Чарлтън: Всички отбори в света трябва да се учат от Барселона


Н. Гавазов

Сър Чарлтън: Всички отбори в света трябва да се учат от Барселона

Легендата на Манчестър Юнайтед Сър Боби Чарлтън призна, че Барселона е уникален отбор, който играе на много високо ниво и останалите клубове могат само да се учат от каталунците. Според англичанина, за да бъде признат един тим за най-добър, той трябва да победи именно отбора воден от Пеп Гуардиола.

„Когато Моуриньо започне да говори, него го слуша целия свят. Това е логично следствие на успехите, които той постигна като треньор. Но нека не забравяме, че макар Реал Мадрид да се представя добре в Ла Лига, той не изглежда убедителен. Възможно е мадридчани да имат повече точки от Барселона, но именно каталунците се явяват отбора, който трябва да победиш за да бъдеш признат за най-добър", цитира авторитетният сайт за футболни новини Goal.com. думите на Сър Чарлтън.

„Барселона е уникален отбор. Футболистите му играят на много високо ниво, а в състава има отлични полузащитници и нападатели. Те притежават правилна система, в която играчите процъфтяват. Барселона има всичко, което е нужно и другите отбори в света трябва да се учат от нея", каза още легендата.

 

  Сподели
78