Сър Алекс за дербито на ФА Къп, контузените и Дани Уелбек


И. Ангелов

Сър Алекс за дербито на ФА Къп, контузените и Дани Уелбек

В традиционната си петъчна пресконференция, която по традиция не мина без интересни моменти, Сър Алекс Фъргюсън заговори за някои от проблемите на Юнайтед, за мача с Ливърпул във ФА Къп, атмосферата за мача и младата си звезда Дани Уелбек. Интересното е, че мениджъра изгони няколко от всекидневниците и два от международните представители на медиите от пресконференцията в нейното развитие.

За контузените в отбора Сър Алекс не каза много, но съобщи, че се надява да има "двама или трима" играчи, които да се завърнат за мача с Ливърпул. 

"Това е огромен мач и за двата клуба. Има много какво да се каже около него. Стивън Джерард е отговорен за действията на своя тим, и аз се надявам моите момчета да отговарят за действията си. Също така и феновете. Искам всичко да се върти около мача и нищо друго."

"Трябва да се концентрираме над играта. Това трябва да се прави винаги, гледай да играеш твоята си игра. Това помага. Мисля, че и двата състава са наясно с това."

Сър Алекс похвали Дани Уелбек за възмъжаването на играча в последно време: "Когато бе на 16, той имаше много проблеми с коленете, защото растеше. След това имаше проблеми с бедрата. Но беше въпрос на време да стане мъж. Той има страхотна физика и има да покаже още толкова много. Не мисля, че скоро ще спре да се развива."

  Сподели
163