Сър Алекс: Най-важният човек в Юнайтед съм аз!


Н. Гавазов

Сър Алекс: Най-важният човек в Юнайтед съм аз!

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Сър Алекс Фъргюсън заяви в интервю за списание New York Times, че той е най-важният човек в клуба. Както е известно, шотландският специалист, който в продължение на четвърт век е начело на отбора от „Олд Трафорд" се превърна в жива легенда и е признат за най-успешния треньор в историята на футбола. Въпреки, че наскоро Сър Алекс навърши 70 години, той няма никакво намерение да се отказва от работата си и е готов да продължи да покорява нови върхове.

„Да, сегашните футболисти са много по-меки от онези здрави момчета, които тренираха в зората на моята кариера. Определено е така. Сега играчите живеят в съвсем друго обкръжение и са под влияние на други идеи, отколкото преди 25 години. И на мен ми се налага да се адаптирам с течение на времето, в противен случай нямаше да бъда толкова дълго време в играта", заяви Сър Алекс в интервю за американското издание.

„В Манчестър Юнайтед най-важния човек винаги е бил мениджърът. Той отговаря за скаутите, тренировките, младежите и за още хиляди неща. И аз винаги съм правил това и ще продължавам да го правя. По такъв начин, най-важният човек в Юнайтед съм аз", не без усмивка на лицето допълва легендарният треньор.

 

  Сподели
88