Балотели е заплашен от наказание


Н. Гавазов

Балотели е заплашен от наказание

Нападателят на Манчестър Сити Марио Балотели е заплашен от дисквалификация от четири мача, заради инцидента със Скот Паркър, съобщава Sky Sports. Както е известно, в 84-та минута на вчерашната среща между „гражданите" и Тотнъм на „Етихад Стейдиъм", камерите уловиха как италианският национал се опитва да настъпи дефанзивния халф на „шпорите".

Инцидентът остана незабелязан от главния съдия в двубоя, но ядоса мениджъра на Тотнъм Хари Реднап, който поиска намесата на Футболната асоциация на Англия (ФА).

„ФА е длъжна подробно да разгледа този инцидент. А отчитайки това, че в епизода участва Балотели, който не за първи път се представя в подобна светлина по отношение на съперника, ФА трябва да предприеме към този играч съответните мерки", заяви Реднап.

Сега се очаква какво ще предприемат футболните чиновници. Ако се окаже, че реферът Майк Дийн е отразил ситуацията в своя доклад, тогава намесата на ФА е задължителна. Но дори главния съдия да не е описал инцидента, ръководството на английския футбол може да се самосезира и да разгледа поведението на Марио, който почти сигурно ще бъде намерен за виновен, а това би означавало и наказание от четири мача.

 

  Сподели
100