Нани за Скоулс и симулациите


И. Ангелов

Нани за Скоулс и симулациите

BBC Sport публикува видео интервю с крилото на Манчестър Юнайтед Луиш Нани, който се изказа за мача в началото на сезона с Манчестър Сити, завършил 6:1, за завърналия се Пол Скоулс и за симулациите на терена, за които често е обвиняван.

"Не може да отговорим на такъв резултат. Ние просто ще опитаме да спечелим титлата. Този резултат ги направи по-гладни, но ясно е, че ако спечелим титлата, ще го омаловажим."

"Имахме лош късмет с контузиите през този сезон. Но сега имаме Скоулси, който се завърна и донесе много опит със себе си. Той ни ръководи на терена. Като влезе в игра той става нещо като учител на терена. Това е много важно за нас. Андерсон, Клевърли и Флетч не са на линия, така че това ще ни помогне. Трудно е да имаш само 1 играч на позиция."

"Карик се справя фантастично напоследък. Той носи много отговорност, но ако се завърнат и другите, ще прогресираме още."

"Като чух, че Скоулс се завръща, бях много изненадан. Видях го на загрявката и някой каза "Скоулси се завърна, вижте". Това подейства на всички, както казах, той е като учител на терена. Всички бяха много щастливи. Той придава уникално качество на полузащитата ни."

Хората казват, че често падаш лесно. Как ще отговориш? 

"Феновете, които казват това, явно не ме харесват, но това не са фенове на Юнайтед. Когато ме бутнат или ритнат, аз падам, и е ясно, че противниковите фенове ще кажат 'той пада лесно'. Не знам дали са ме гледали всеки мач, но аз не мисля винаги да потърся дузпата. Може да спечеля дузпи всеки мач, ако реша да го правя, но аз мисля за футбола и гледам да комбинирам и да играя добре. Аз съм силен, не падам лесно. Хората, които ме познават ще ви кажат това."

"За Сър Алекс играят само силни мъже, той иска физически силни играчи. Ако нямаш физиката, ти не ставаш за този отбор. На тренировки много държим на това."

Нани заговори още за приятелството си с Мигел Велосо,който е най-добрият му приятел във футбола, както и за героите си като малък. Той сподели, че Фиго и Деко са героите му в спорта, като е израстнал покрай тяхната игра. Той продължи с възхищението си от Гигс и Скоулс в тима на Юнайтед.

  Сподели
333