Фърги: Солскяер може спокойно да ме замени


И. Ангелов

Фърги: Солскяер може спокойно да ме замени

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Сър Алекс Фъргюсън хвърли доста похвали към бившия си играч Оле Гунар Солскяер. Босът загатна, че той притежава нужните качества да поеме отбор като Манчестър Юнайтед. Фъргюсън заяви, че Солскяер цял живот се готви за кариерата си като мениджър и успехите в Норвегия не бива да изненадват.

"Мисля, че проблем за много футболисти днес е, че когато се пенсионират те решават да станат мениджъри, защото за друго не се сещат, а искат да са в играта. Но Оле винаги е искал това, така че се готвеше и по време на състезателната си кариера. Така си даде по-добър шанс от останалите."

"Оле бе винаги професионалист. Той винаги си водеше бележки по време на тренировките и мачовете. Освен това той умее да прави решения."

"Той притежава вътрешна издръжливост, няма съмнение. Той е добър човек и страхотен мениджър. Ако отидеш в клуб в Норвегия, който не е печелил титла в историята си, и спечелиш първенството, значи имаш нещо специално в себе си."

"Той си доведе собствен спомагателен състав. Взе два треньора от Юнайтед за да направи новата структура на тима си и знаеше какво точно да промени. Способността му да прави такива решения е добра. Това е може би най-важното в тази професия - да си решителен. Така че той има какво да показва в тази насока."

  Сподели
95