10-те най-велики изказвания на Сър Алекс


.

10-те най-велики изказвания на Сър Алекс

Манчестър Юнайтед се подготвя за сблъсъка си с Интер в Шампионската лига и популярният футболен сайт goal.com е решил да зарадва феновете на великия мениджър на тима Сър Алекс Фъргюсън с 10-те негови най-знаменити цитата.

10. “Помня първия път когато го видях. Беше на 13 и препускаше по терена като кокер шпаньол, който преследва парче сребриста хартия, носена от вятъра” – През 1997 година Сър Алекс разказва как навремето е забелязал Райън Гигс.

9. “Става забавно – дойде времето за затягане на задниците, както го наричам аз” – знаменита фраза, която се използва и до днес. Фърги я изрича през 2003,когато тимът му се бори с Арсенал за титлата и накаря я печели, въпреки че изостава с 8 точки.

8. “Ако беше с инч по-висок щеше да е най-добрият централен халф в Британия. Баща му е над 190 сантиметра. Бих проверил млекаря” – През 1996 Сър Алекс говори за десния бек Гари Невил.

7. “Мамка му, не говоря с вас! Той е велик играч, по дяволите. Вие сте шибани идиоти!” – беснее по адрес на медиите, които смятат за грешка привличането на Хуан Верон за рекордните 28 милиона паунда през 2002.

6. “Казват, че е умен мъж, нали? Говорел 5 езика! Имам си 15-годишно момче от Кот д’Ивоар, което знае 5 езика!” – Сър Алекс пренебрегва езиковата грамотност на мениджъра на Арсенал Арсен Венгер.

5. “Не мога да повярвам! Не мога да повярвам!. По дяволите футболът” – Опита да опише чувствата, които го обземат след двата късни гол донесли Шампионската лига на тима му през 1999 срещу Байерн.

4. “Това момче е родено в засада” – коментира новината, че Филипо Индзаги е играчът с най-много засади в историята на играта.

3. “Това бе ужасяващ инцидент. И милион пъти да се опитам да го направя едва ли ще успея. Ако можех, още щях да съм действащ футболист” – Шотландецът обяснява пред BBC инцидентът, при който Дейвид Бекъм получи бутонка над веждата през 2003.

2. “Най-голямото предизвикателство за мене не е това което се случва в момента. Най-голямото предизвикателство за мен бе да сваля Ливърпул от шибания им пиедестал. Напишете това!” – През 2002 Сър Алекс говори пред “Гардиан”, след като Алан Хансен обяснява, че спечелването на титлата през 2003 би станал най-големият подвиг на Фърги. Тогава “червените дяволи” триумфираха с 10 поредни победи срещу първите 10 отбора в класирането в последните 10 кръга, а Арсенал ги водеше с 8 точки.

1 “Когато италианец ми каже, че в чинията ми има макарони, първо ще проверя под соса, за да се уверя. Те са измислили димната завеса” – Алекс Фъргюсън заявява, че ще се пази от хитрите италианци преди ¼-финала срещу Интер в Шампионската лига, през 1999.

Futbol TV съзнава, че при превода на подобни цитати може да се изгуби голяма част от хумора в тях и затова препоръчва на говорещите английски да ги прочетат в goal.com.

  Сподели
301