Ван дер Ваарт: Мачът със Сити ще покаже къде сме


Н. Гавазов

Ван дер Ваарт: Мачът със Сити ще покаже къде сме

Полузащитникът на Тотнъм Рафаел ван дер Варт смята, че лидерът на Висшата лига на Англия Манчестър Сити все повече започва да чувства натиска на борбата за титлата. Ккато е зивестно, „шпорите" с е намират само на три точки от водача в класирането, след като в сряда победиха Евертън с 2:0 на „Уайт Харт Лейн". За стопяване на разликата помогна и факта, че „гражданите" спечелиха само три от последните си шест мача в първенството и холандският национал е уверен, че той и неговите съотборници са готови да заличат окончателно разликата, когато на 22 януари двата тима се изправят един срещу друг „Етихад Стейдиъм".

„Те не са толкова последователни вече. Загубиха няколко мача напоследък и това може би ги притеснява, така че може да се възползваме от ситуацията. Ще бъде много здрав мач и ние наистина го очакваме с нетърпение. Ще бъде много интересна среща - те имат добри индивидуални изпълнители, а ние сме силни като отбор", заяви Ван дер Варт за Sky Sports.

„Когато погледна назад и си спомня загубата с 1:5, няма как да не си задам въпроса: какво се случи? Но тогава Сити беше много добър, а сега ние сме много по-силни оттогава и аз с нетърпение очаквам срещата с тях. След мача през следващия уикенд ще знаем къде се намираме. Всички в съблекалнята вярват, че може да спечелим двубоя и лигата", допълва холанедецът.

 

  Сподели
94