Ливърпул извоюва победата в Манчестър, Стиви Джи се завърна


В. Мухарски

Ливърпул извоюва победата в Манчестър, Стиви Джи се завърна

Ливърпул победи като гост с минималното 1:0 Манчестър Сити в първи мач от полуфиналите на "Карлинг Къп". Двубоят на "Етихад Стейдиъм" в Манчестър започна отлично за "мърсисайдци", които още в 12-ата минута получиха правото да изпълнят 11-метров наказателен удар. Стефан Савич фаулира Даниел Агер в наказателното поле на домакините и реферът логично посочи бялата точка.

Liverpool's English Midfielder Steven Gerrard (L) Celebrates Scoring A Penalty RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No Use

Стражът на домакините Джо Харт, който до преди това хвана удари на няколко играчи на "червените" и този позна ъгъла, в който ще бие Стивън Джерард, но емблемата на Ливърпул изпълни перфектно и превърна дузпата в гол, като по този начин откри резултата - 0:1.

Liverpool's English Midfielder Steven Gerrard Celebrates

В 16-ата минута Агуеро стреля, но в аут. В 35-ата минута Андрю Керъл стреля с глава, но в аут, минута по-късно ситуацията се пренесе пред вратата на гостите, където Джеймс Милнър пропусна. До края на първата част отново той и Насри пропуснаха да се разпишат.

Manchester City's Italian Manager Roberto Mancini Gestures

След почивката играчите на Кени Далглиш се прибраха, а наставникът на "мърсисайдци" пусна в игра трима защитници в лицето на Хосе Енрике, Джейми Карагър и Чарли Адам. Агуеро направи пропуск в 66-ата минута. Само пет по-късно и Джеко не успя да реализира от добра ситуация.

Liverpool's English Midfielder Steven Gerrard (L) Vies With Manchester City's English Midfielder Gareth Barry

В 79-ата след центриране в наказателното поле, Гарет Бари бе много близо до гол, но Рейна го изпревари и изрита топката далеч от вратата си. В първата минута на продължението Агуеро засече с глава центриране на Насри, но прати топката над гредата. След последния съдийски сигнал играчите на Ливърпул се поздравиха с победата.

  Сподели
126