Манчини поиска нови играчи


Н. Гавазов

Манчини поиска нови играчи

Роберто Манчини предупреди собствениците на Манчестър Сити, че те „трябва да направят всичко възможно", за да гарантират, че „гражданите" ще спечелят титлата през този сезон. Както е известно, отборът воден от италианския специалист е в битка за шампионата, но усилията на тима могат да бъдат силно затруднени от остър недостиг на играчи.

Братятя Туре ще липсват до средата на февруари, заради участието си Купата на Африка, а възможните контузии само могат да катализират негативни процеси в отбора. Манчини смята, че той се нуждае от допълнителни играчи, с което да се гарантира успеха на Сити през настоящия сезон.

„Юнайтед и Сити печелеха трофеи в продължение на много години, ето защо те са толкова тихи. Те разбират, че могат да играят без напрежение. При нас това е различно. Казах преди два месеца, че през януари може да имаме проблеми, защото ни очакват големи мачове, в които ще бъдем без Туре", заяви Манчини на днешната си среща с медиите.

Манчини коментира и ситуацията около Тевес, отбелязвайки, че с получените пари от продажбата на аржентинеца трябва да се купят други играчи.

„Ще е по-добре, ако го продадем. Може би тогава ние ще успеем да вземем нови футболисти. Ако имаме контузени нападатели, задължително трябва да се подсигурим с друг. В момента Джеко има проблеми с коляното и аз на практика разполагам само с един атакуващ футболист", оплака се наставникът на Манчестър Сити.

 

  Сподели
114