Сър Алекс получава пари за трансфери


Н. Гавазов

Сър Алекс получава пари за трансфери

Собствениците на Манчестър Юнайтед семейство Глейзър смята да помогне на отбора, тази новина съобщи The Telegraph, позовавайки се на свои източници, близки до американците. Както е известно, шампионите заемат второ място в таблицата за класиране на Висшата лига, изоставайки от своя градски съперник Манчестър Сити на три точки, след като в последните си два мача отборът воден от Сър Алекс претърпя истинско фиаско.

Според The Теlegraph, собствениците на Юнайтед са готови да заделят пари за трансфери през януари, въпреки че шотландският специалист не вижда необходимост от това, поради липсата на добри играчи на пазара. Дори епидемията от контузени футболисти не притеснява Сър Алекс.

Към момента дълговете на клуба са 433 милиона паунда, което по принцип ограничава финансовите възможности на мениджъра. Собствениците се надяваха да спечелят пари с излизането си на фондовата борса, но заради икономическата криза, тези планове се осуетиха. В същото време Юнайтед отпадна от Шампионската лига и според специалистите това ще донесе около 50 милиона паунда загуби за клуба от „Олд Трафорд". Именно финансовите проблеми на Юнайтед попречиха да бъдат привлечени Уесли Снайдер и Самир Насри.

 

  Сподели
99