Фърдинанд: Загубата от Сити е най-доброто, което ни се случи


И. Ангелов

Фърдинанд: Загубата от Сити е най-доброто, което ни се случи

Рио Фърдинанд призна, че загубата на Манчестър Юнайтед у дома с 6:1 от врага в син цвят от града, може да се окаже най-доброто нещо за сезона на тима. Юнайтед бе потресен от триумфа на Сити, като Сър Алекс нарече събитието 'най-лошия ден' във футбола. The Sun обаче излезе с няколко думи на Фърдинанд по въпроса.

"Боли ме да го кажа, но загубата от Сити вероятно е едно от най-добрите неща, които ни се случиха през сезона. Играехме много отворен футбол. Това ни накара да се замислим, да затегнем отбраната. Ако го правим, ние имаме и играчите, които ще пробият напред."

В неделя двата тима се изправят за трети път през кампанията, този път в турнира ФА Къп. Втората среща на тимовете бе тази за Къмюнити Шийлд, която Юнайтед спечели с 3:2.

"Имаме ненормално много болни и контузени играчи. Но пак успяваме да вземем резултати. Мениджърът винаги е казвал, че не всичко е до избора на 11-те мъже. Това е отборна игра и всеки трябва да изиграе ролята си."

Поредицата от 8 победи и равенство преди загубата от Блекбърн за Юнайтед показва стабилност на тима, който до миналата седмица не можеше да разчита на над 12 от играчите си.

  Сподели
83