Венгер: Съдията изигра огромна роля за загубата ни


Н. Гавазов

Венгер: Съдията изигра огромна роля за загубата ни

След загубата от Фулъм с 1:2, мениджърът на Арсенал Арсен Венгер се оплака от лошото съдийство и обвини главния рефер Лий Пробърт, че е променил хода на срещата с „котиджърсите". „Артилеристите" изглежда щяха да запишат пета победа от последните си шест гостувания във Висшата лига след като Кошчиелни откри резултата в 21-та минута на „Крейвън Котидж", но след изгонването на Джуру, домакините чрез Стив Сидуел и Боби Замора обърнаха нещата в своя полза.

Венгер обяви на пресконференцията след мача, че нито едно от нарушенията на Джуру не е било за жълт картон, а също така, че през първото полувреме неговият отбор е трябвало да получи дузпа и изрази разочарованието си, че такава не бе свирена.

„Реферът повлия на мача по напълно грешен начин. Не може да се свири така. Имахме силно първо полувреме, но през втората част бяхме изморени, особено през последните десет минути. Загубихме мача, защото останахме с десет човека. Нарушението за първият жълт картон не беше за картон, а при втория имаше фал за нас", заяви Венгер.

„Имаше 100-процентова дузпа през първото полувреме за нас, за нарушение на Сендерон срещу Жервиньо. Имахме шансове да убием интригата в мача и да увеличим разликата с Фулъм. Според мен е много лош късмет, че останахме с 10 души на терена и загубихме срещата. Ние сме си виновни за загубата, защото пропуснахме много шансове да отбележим попадения и в крайна сметка се пропукахме и позволихме на противника да ни вкара два гола", каза още наставникът на Арсенал.

"В момента, в който Джору получи първия жълт картон, футболистите на домакините се опитаха по всякакъв начин да му изкарат втори такъв, за да напусне игра. Аз постоянно чувствах, че е на ръба да бъде изгонен и така стана - Керим погледна съдията и реферът го даде", допълни Венгер.

 

  Сподели
76