Бербатов: Искам да играя, да вкарвам голове и Юнайтед да побеждава


Н. Гавазов

Бербатов: Искам да играя, да вкарвам голове и Юнайтед да побеждава

Нападателят на Манчестър Юнайтед Димитър Бербатов потвърди още един път, че остава на „Олд Трафорд", въпреки че започна само в два от мачовете на „червените дяволи" във Висшата лига. Както е известно, на вчерашната си пресконференция мениджърът на шампионите Сър Алекс разкри, че голмайсторът на Премиършип за миналия сезон ще остане в отбора.

Бербатов също призна, че никога пред него не е стоял въпроса за напускането му, включително и в посока Байер Леверкузен, откъде българинът започна дефилирането си по европейските терени.

„Винаги има слухове за моето бъдеще и някои клубове проявяват интерес. Но през лятото бях информиран от Манчестър Юнайтед, че клубът има нужда от мен и това ми беше достатъчно", цитира The Sun думите на Бербатов.

„Като професионалист искам да играя във всеки мач, така че трябва да използвам всеки шанс, за да не остават съмнения в моята работа", допълва Митко.

30-годишният футболист спечели голмайсторския приз миналата година след като наниза 21 гола в противниковите врати, а през настоящата кампания отново демонстрира уменията си и продължава да показва по-голяма ефективност от останалите нападатели в отбора - българинът вече има шест попадения във всички турнири, четири от които дойдоха в два мача от Висшата лига.

Днес Бербо очаква да се изправи срещу Блекбърн - отборът, срещу който той отбеляза пет гола миналата година и влезе завинаги в историята на най-силния шампионат в света.

„Това е магически ден, който аз винаги ще помня, защото не е лесно да вкараш пет гола във Висшата лига. По време на моята кариера съм печелил много трофеи и награди и съм запазил всички топки, с които съм отбелязал хеттрик, за да ми напомнят за тези големи дни. Това е наистина голяма сензация. Но 5 гола... Това се случва само веднъж в живота. Все пак ще се опитам да го постигна още веднъж срещу Блекбърн, ако бъда пуснат като титуляр", продължава българинът.

„Най-лошите ми моменти са когато знам стартовия състав и аз не съм в него. Целта ми на тренировки е ясна - да получа шанс за титулярно място. Искам да играя, но в толкова силен отбор като Манчестър Юнайтед е трудно, особено в нападение. Когато съм на пейката съм под напрежение, защото във всеки един момент може да вляза в игра. Аз никога не съм спокоен", допълва Бербатов.

„Мисля, че изпълних задълженията си с шестте гола през този сезон, имайки предвид времето, в което съм бил на терена. Но предизвикателството пред мен е да играя, да вкарвам голове и да помогна на тима да побеждава", каза още нападателят.

„Хората вярваха, че след загубата ни от Манчестър Сити сме загубили титлата. Но ние използвахме нашите шансове след това и сега сме с равен брой точки. Блекбърн се намира на дъното, но не виждам лесни мачове до края на сезона", завършва Бербатов.

  Сподели
78