Гигс: Опитът ще помогне на Юнайтед в битката за титлата


Н. Гавазов

Гигс: Опитът ще помогне на Юнайтед в битката за титлата

Звездният ветеран на Манестър Юнайтед Райън Гигс смята, че огромният опит на „червените дяволи" може да повлияе на крайния резултата в шампионската гонка. Както е известно, Юнайтед се изравни по точки с Манчестър Сити и в момента разликата между двата отбора е единствено по броя на отбелязаните и допуснатите голове.

„Гражданите" имат известно предимство в това, че играха голяма част от срещите си с отборите от топ 6 като гости, докато „червените дяволи" с изключение на мача с Ливърпул домакинстваха на тимовете, които се намират на върха в класирането.

Гигс смята, че неговите шансове да спечели 13-та шампионска титла зависят единствено от това, как отборите ще се справят със своите нерви в решаващите двубои.

„Опитът на треньорския щаб и играчите, а също така желанието за победа ще ни помогнат", цитира официалният сайт на Юнайтед думите на Гигс.

„Големите играчи не могат да чакат важните срещи. В края на сезона всеки двубой е важен. Ние искаме постоянно да се сражаваме. Искаме да бъдем участници в големи игри и да печелим трофеи. Ето за това сме станали футболисти", каза още уелсецът.

Евентуална победа в следващият двубой срещу Блекбърн ще позволи на възпитаниците на Сър Алекс да оглавят турнирната таблица, поне за 24 часа, преди мача на Сити. Това ще бъде удивително постижение, защото през настоящия сезон Юнайтед е преследван постоянно от травми, а и след загубата с 1:6 от Сити по нищо не изглеждаше, че „червените дяволи" в края на декември ще се изравнят по точки със своя градски съперник.

„Винаги ще получаваме критики. Това е нещо, с което трябва да се свиква. Нямаме право да се цупим. Ние сме имали неуспехи през годината, но сме се учили от тях и това по някакъв начин ни помага", каза още Гигс.

 

  Сподели
82