Венгер: Трябваше да си спечелим мача


Н. Гавазов

Венгер: Трябваше да си спечелим мача

Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер не скри разочарованието си от равенството 1:1 на своя отбор срещу Уулвс на „Емирейтс Стейдиъм", съобщава Sky Sports. Днешната загуба на точки не позволи на „артилеристите" да се възползват от вчерашната грешна стъпка на Челси срещу Фулъм и по такъв начин бе пропусната възможността да бъде изпреварен отбора воден от Вилаш-Боаш, което означаваше, че Арсенал за първи път от началото на сезона щеше да се нареди сред първите четири отбора в класирането.

„Това е от онези дни, в които може би не бяхме отпочинали достатъчно и може би не искахме толкова много победата. Имахме късмет с вчерашните резултати и знаехме какво трябва да направим днес, но може би се притеснихме повече от необходимото. Това не ни оправдава, защото ние трябва да се възползваме от всяка една възможност, която ни се предоставя", заяви Венгер пред Sky Sports.

„Трябва да продължаваме напред и да извлечем положителните неща от мача. Разочароващо е това, което се случи, но аз съм по-разочарован от нашия дух. Все пак, не мога да обвиня някого, че не е бил ангажиран и е нямал желание отбора да спечели мача. Но и „вълците" играха сякаш това бе играта на живота им, бореха се като луди и в крайна сметка постигнаха своите цели. Това е от онези двубои, в които побеждаваш в 19 от 20 случая и правиш грешка само един път - това се случи точно днес и е нещо, което не биваше да позволяваме", продължава наставникът на Арсенал.

В 57-та минута възникна спорен момент, когато изстреляната от Кошчиелни топка удари ръката на защитника на гостите Кристоф Бера, който се намираше в наказателното поле на своя тим. Главният съдия не само не реагира на ситуацията, но и показа жълт картон на Вермаелен за протестите му относно не отсъдената дузпа.

„Какво трябва да направим за да получим дузпа? Явно ще трябва да се борим много за подобно нещо. Но не може да виним съдията и вина за изпълнението на моя отбор нося само аз. Трябваше да си спечелим мача и това е единственото, върху което трябва да се съсредоточим", допълва Венгер.

 

  Сподели
81