Бербатов напълни кошницата на Уигън и изравни Юнайтед със Сити (видео)


И. Ангелов

Бербатов напълни кошницата на Уигън и изравни Юнайтед със Сити (видео)

Тима на Манчестър Юнайтед продължи с добрата си форма и прегази Уигън на собствения си "Олд Трафорд" с резултат от 5:0. Българският нападател на тима Димитър Бербатов вкара хетрик, а голове вкараха още Парк и Валенсия. Уигън имаше нещастието да играе с човек по-малко през по-голямата част от мача.

Всичко започна с гол в 8-ата минута, когато Евра преодоля четири от бранителите на Уигън и центрира по земя. Парк се бе оказал сам и насочи топката спокойно в ъгъла на вратата. В 39-ата минута бе изгонен Конър Самън, след като при борба за една топка удари в лицето Майкъл Карик. 2 минути по-късно се разписа и Бербатов. Гибсън центрира и той овладя топката, като гардира защитник, след което я запрати с левия крак през вратаря.

В 58-ата минута Бербатов реализира второто си попадение. Валенсия пусна топката към средата на наказателното, където Бербатов овладя и преодоля бранител със завъртане. Последва силен изстрел за гола. В 75-ата вкара и самият Валенсия след пас на Карик. Той бе на ръба на наказателното поле и стреля силно по земя в далечния за вратаря ъгъл.

Хетрика на Бербатов дойде след гол от дузпа в 78-ата минута. Такава нямаше, след като Парк бе повален извън наказателното, но Фил Дауд отсъди дузпа. Рууни отстъпи мястото си от бялата точка на българина, който среля слабо, но реализира. Това бе и всичко от Манчестър Юнайтед днес и сега тима се изравни с Манчестър Сити, след като Уест Бромич удържа "гражданите" с 0:0 у дома.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
91