Фърги: Решението за Суарес е правилно


И. Ангелов

Фърги: Решението за Суарес е правилно

Босът на Манчестър Юнайтед Сър Алекс Фъргюсън поддържа тезата, че от ФА са взели правилното решение относно наказанието на нападателя на Ливърпул Луис Суарес. Той получи 8 мача наказание за расистките си нападки към френския защитник на "Червените дяволи" Патрис Евра.

The Guardian цитира: "Подкрепата ни за Патрис бе очевидна още откакто той каза, какво е станало и все още е същата. Въпросът е приключен и мисля, че ФА намери правилното решение. Това не е за враждата между Манчестър Юнайтед и Ливърпул. Няма нищо общо. Това е индивидуална ситуация, в която един човек бе обиден на расистка основа."

Фърги коментира и ситуацията през 2008 година, когато Евра твърдеше, че е нападнат расистки от екипа на Челси, който поддържа "Стамфорд Бридж". Босът признава, че не разбира решението на ФА от тогава, но той е нямал избор освен да го приеме:

"Патрис получи наказание за твърдението си. Той бе наказан за 4 срещи и трябваше да чака 2 седмици, за да се видят доказателствата по случая. Ние бяхме удивени от това. 4 мача наказание? Мислехме, че това е много за тривиален въпрос. Но така се случи и трябваше да приемем всичко, знаете как е."

  Сподели
74