Рууни приветства обрата във формата при гостуванията


И. Ангелов

Рууни приветства обрата във формата при гостуванията

Уейн Рууни описа пред Sky Sports обрата на съдбата на Манчестър Юнайтед, що се отнася до гостуващата форма на тима през настоящата кампания. Той заяви, че формата в гостуванията е изумителна с оглед изключително малкото събрани точки на гости през миналата година. Юнайтед бе меко казано посредствен в гостуванията си, но блестящ рекорд на "Олд Трафорд" донесе титлата в Манчестър за рекорден 19-ти път.

А в момента Юнайтед е спечелил 7 пъти на гости за кампанията, преди да е изтекъл 1/3 от сезона. Седем на брой бяха победите през цялата минала година. Погромът над Фулъм с 5:0 в сряда позволи на тима да следва по петите лидера Манчестър Сити и Рууни заяви, че сега гостуванията му харесват:

"Това е страхотен обрат. Миналата година опуснахме само 2 точки у дома за целия сезон, но се затруднявахме в гостуванията. Тази година загубихме 5 точки у дома, но пък се реваншираме в гостуванията."

Рууни бе сред реализаторите на "Крейвън Котидж" и призна, че Юнайтед се е отпуснал през втората част след комфортното 3:0 на полувремето:

"Това бе комфортна преднина. Свалихме крака от педала на газта през втората част, но винаги контролирахме мача и щяхме да спечелим. Знаехме, че ако победим Фулъм, идват 2 поредни домакинства за нас и имаме добър шанс да спечелим тези срещи. Трябва да притиснем Сити. Ако се подхлъзнат, ние ще сме там за да се възползваме."

  Сподели
75