Венгер: Отпаднахме от битката за титлата


Н. Гавазов

Венгер: Отпаднахме от битката за титлата

Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер бе принуден да признае, че вчерашната загуба от Манчестър Сити с 0:1 на практика е изхвърлила неговия отбор от шампионската гонка. Евентуален успех на „артилеристите" щеше да съкрати разликата от „гражданите" на шест точки, а не 12 както е сега, освен това, лидер в класирането щеше да бъде Манчестър Юнайтед.

Този ключов мач обаче хората на Венгер загубиха и по средата на първенството френският специалист е принуден да признае, че неговият отбор през този сезон няма да може да се бори за титлата.

„За съжаление, ние нямахме право да губим този мач, защото разликата със Сити ставаше много голяма. Ако бяхме постигнали успех, щяхме да намали дистанцията на шест точки, а освен това чакахме завръщането на Диаби и Уилшър. През втората половина на сезона отборът ни ставаше по-силен. Но в момента сме твърде далече", заяви Венгер пред официалният сайт на Арсенал.

„И двата отбора играхме интензивен футбол и на мен ми се струва, че не ни провървя. Вратарят им проведе блестящо срещата. Ние не успяхме да се преустроим в отбрана, където и без това имам проблеми", допълва французинът.

„На почивката чувствах, че ще спечелим двубоя, ако продължаваме уверено да се борим. Не ни достигна точността в последния пас и при разиграванията топката бягаше от наказателното поле. Имахме положения, но ударите отиваха не там, където трябваше. В края на краищата показахме обнадеждаваща игра, великолепна настройка и висока техника", завършва Венгер.

 

  Сподели
128