Венгер обясни причините, заради които не е купил Яя Туре


Н. Гавазов

Венгер обясни причините, заради които не е купил Яя Туре

Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер призна, че никога не се е съмнявал в качествата на полузащитника Яя Туре, който преди няколко години се намираше на проби в клуба от „Емирейтс". Както е известно, в момента 28-годишният футболист, за когото Манчестър Сити през лятото на 2010 година заплати 24 милиона паунда на Барселона се явява един от най-ярките изпълнители и висококачествени играчи на Висшата лига.

Съдбата на ивоариеца е можела да се развие по друг начин, когато през 2003 година той се намираше на проби в Арсенал. Тогава за „артилеристите" играеше по-големия брат Коло Туре.

„Аз го познавам от 15-годишен. Имахме договорка с него, но проблемите с него се състояха в това, че трябваше дълго да чакаме,з ада получи европейски паспорт. Той беше много нетърпелив и за това замина за Украйна. Сега наистина е играч от топ-ниво", заяви Венгер за Sky Sports.

„Ние още тогава (2003 година) знаехме, че той ще стане голям футболист, но беше трудно да му намерим позиция, макар че Туре е способен да играе навсякъде. Може да играе в центъра на отбраната, като втори нападател и в полузащитата. Той е бисер, но ние така и не знаехме къде може да го използваме", допълва френският специалист.

 

  Сподели
278