Арсенал си хареса швейцарски национал


Н. Гавазов

Арсенал си хареса швейцарски национал

Освен, че лондонския Арсенал ще търси нападател през януари, чрез който да бъде компенсирано отсъствието на Маруан Шамак и Жервиньо заради участието на двамата в Купата за африканските нации, „артилеристите" са в търсене и на защитник, съобщава новината TalkSport. Според информацията, добрите резултати на отбора в последно време не са накарали Арсен Венгер да забрави недостатъците на неговия отбор и най-вече тези в отбрана.

Непостоянството на някои от защитниците е накарало френският специалист да потърси нови подкрепления през януари и именно това е поставено като задача пред скаутите на тима.
Една от набелязани цели за клуба от „Емирейтс" е Франсоя Афолтер, който е млад швейцарски талант, защитаващ цветовете на Йънг Бойс. 20-годишният футболист е изиграл и пет мача за националния отбор на страната си и в негово лице Венгер вижда истински стълб в отбраната на Арсенал.

Конкурент на Арсенал за подписа на Афолтер обаче се явява руския Зенит, който е готов да заплати 6 милиона паунда за швейцареца.

 

  Сподели
94