Готвят Венгер за наследник на Моуриньо?


Н. Гавазов

Готвят Венгер за наследник на Моуриньо?

Макар, че Флорентино Перес публично защити работата на Жозе Моуриньо, Борда на директорите на Кралския клуб вече разглежда три кандидатури, които могат да станат евентуални наследници на португалския специалист. Както е известно, веднага след загубата от Барселона в последното „Ел Класико", в медийното пространство се появиха спекулации, че настоящият сезон ще бъде последен за Моуриньo, което принуди Флорентино Перес в последната си публична изява да защити и насърчи своя треньор.

„Най-важното решение като президент на Реал Мадрид бе да привлека на „Сантяго Бернабеу" Жозе Моуриньо. Този треньор никога не се предава, независимо от сложността на предизвикателствата. Загубата от Барселона стана за нас тежък удар, но той ни направи по-силни. Увереността на нашите играчи в собствените сили постоянно расте", цитира вчера AS думите на Перес.

Въпреки това, ако подкрепата на Флорентино не свърши работа и Жозе все пак реши да си тръгне от „Бернабеу", тогава ще бъде задействан т.нар. план В, според който ще бъде нает един от тримата специалисти Рафа Бенитес, Арсен Венгер и Карло Анчелоти, твърди EcoDiario в днешния си брой.

Изданието не съобщава никакви подробности, но не бива да се изключва подобен сценарии, след като Бенитес и Анчелоти в момента са без работа, а Венгер намекна, че не смята да завърши треньорската си кариера на „Емирейтс".

 

  Сподели
81