Челси официално потвърди продажбата на Анелка


Н. Гавазов

Челси официално потвърди  продажбата на Анелка

Челси потвърди на официалния си сайт, че е постигнал договорка с китайския Шанхай Шенхуа за продажбата на Никола Анелка през зимния трансферен прозорец. Както вече FUTBOL TV съобщи още в събота, френският нападател съгласува двегодишен контракт с клуба от Източна Азия, като за това време играчът ще получи около 20 милиона паунда.

По-рано французинът отклони предложения на Тотнъм, Милан и три отбора от Америка. Вместо това, Анелка се е съгласил да продължи кариерата си в Китай, където ще получава по около 200 000 паунда на седмица или три пъти повече, отколкото взема в момента.

Тази новина не е изненадваща след като още преди два дни стана ясно, че Анелка, чиято молба за трансфер бе удовлетворена се е разбрал с китайския клуб. Рано тази сутрин информацията излезе на официалната страница на Шанхай Шенхуа, а по-късно се появи и на официалния сайт на Челси.

По този начин, Шанхай Шинхуа ще стане деветия клуб в кариерата на Анелка. Едновременно с продажбата на французина, през януари Челси ще се лиши също така и от Дрогба и Калу, които ще вземат участие в турнира за Купата на африканските нации.

 

  Сподели
95