Официално: Съндърланд назначи Мартин О'Нийл


Н. Гавазов

Официално: Съндърланд назначи Мартин О'Нийл

Съндърланд официално потвърди назначаването на Мартин О'Нийл на поста старши-треньор на отбора. Специалистът ще встъпи в изпълнение на своите задължения през следващата седмица. Както е известно, по-рано през седмицата „черните котки" уволниха Стив Брус и почти веднага бяха обявени основните фаворити за вакантната длъжност - Марк Хюз и Мартин О'Нийл. В края на краищата, собственикът на клуба Елис Шорт реши да гласува доверие на 59-годишния северноирландец.

В събота О'Нийл е пристигнал на базата на отбора и е подписал договор за три години. Утрешният мач с Уувърхемптън новият мениджър ще наблюдава от трибуните, като запознанството с играчите ще стане в понеделник.

„Много е приятно е усещането, че аз се върнах във футбола и ще мога да тренирам Съндърланд. Това е важен момент за мен. Чувал съм, че това е добър клуб, но виждайки лично стадиона и тренировъчната база, аз останах изумен. Това е просто фантастика. Надявам се да върна отбора към успехите. Именно това е желанието, което ме доведе тук", цитира официалният сайт на Съндърланд думите на Мартин О'Нийл.

 

  Сподели
181