Удар за Ливърпул - Лукас Лейва аут до края на сезона


Н. Гавазов

Удар за Ливърпул - Лукас Лейва аут до края на сезона

Полузащитникът на Ливърпул Лукас Лейва е аут до края на сезона заради контузия в коляното. Както вече FUTBOL TV съобщи, бразилският национал бе изнесен на носилка през второто полувреме на четвъртфиналната среща за Карлинг Къп срещу Челси във вторник, която „червените" спечелиха с 2:0. Радостта от победата бе помрачена с новината, че Лукас трябва да остане в местна болница, откъдето предположиха, че футболиста е със скъсани връзки на коляното.

Най-лошите страхове за Кени Далглиш бяха потвърдени днес, когато Лейва премина обстоен медицински преглед в Ливърпул.

„Бразилският национал ще се подложи на операция и за съжаление ще го изключим за остатъка на настоящата кампания", се казва в изявление на клуба.

Това е голям удар за Кени Далглиш, защото 24-годишният полузащитник се превърна в ключов за отбора през последните два сезона, а през последните две седмици показа истинската си стойност с добрите изяви при равенството 1:1 срещу Манчестър Сити и победата над Челси с 2:0 в турнира Карлинг Къп. Той изгради много успешно партньорство с Чарли Адам, с което центъра на полузащитата на Ливърпул се превърна в едно от най-силните оръжия на „червените".

 

  Сподели
87