Ливърпул загуби ключов полузащитник?


Н. Гавазов

Ливърпул загуби ключов полузащитник?

Ливърпул спешно отзова Шелви от Блекпул, където 19-годишният футболист играеше под наем, съобщава новината Sky Sports. Причината е контузията, която претърпя полузащитникът на мърсисайдци Лукас Лейва по време на снощния мач с Челси, в който „червените" надиграха лондончани с 2:0 и се класираха за полуфиналите на Карлинг Къп. Тази победа обаче се оказа помрачена от загубата на ключовия играч, който се контузи след сблъсък със защитника на съперниците Райън Бертран.

24-годишният Лукас напусна терена на „Стамфорд Бридж" на носилка и вечерта прекара в една от болниците в столицата, но по-задълбочено изследване ще му бъде направено утре, когато бразилецът се прибере в Ливърпул. В момента Лейва се движи с помощта на патерици, а предварителните прогнози са, че той е със скъсани връзки на коляното. Ако това се окаже вярно, полузащитникът ще има нужда от най-малко шест месеца за да се възстанови и завърне в игра.

Отчитайки, че другият основен полузащитник в лицето на Стивън Джерард също се намира извън строя и все още не е ясно кога ще се възстанови от контузията си, днес Кени Далглиш отзова младия Шелви, когото някои сравняват с капитана на мърсисайдци.

 

  Сподели
157