Манчини: Доволен съм от победата над Арсенал


Н. Гавазов

Манчини: Доволен съм от победата над Арсенал

Мениджърът на Манчестър Сити Роберто Манчини бе изключително щастлив, след като неговият отбор записа първата си победа над Арсенал в 28 опита да достигне до полуфиналите на турнира Карлинг Къп. Домакините създадоха няколко възможности през 90-те минути на мача, но в крайна сметка „гражданите" се добраха до победата с гол на Серхио Агуеро седем минути преди края на мача.

„Имахме шанс и се възползвахме от него. Това беше голямата ни цел тази вечер - контраатаката. Аз не мисля, че дадохме на Арсенал много шансове и смятам, че играхме много добре. Тук ще бъде трудно да спечелим, когато играем в мач от Висшата лига, но сега аз съм изпълнен с положителни чувства, защото се класирахме на полуфинал", заяви след мача Манчини.

„Мисля, че всички играчи, които взеха участие в двубоя са футболисти от най-висока класа. Подмених целия отбор, Арсенал направи същото. Но отборът ми е наистина силен, защото въпреки промените играхме силно. Декември и януари ще са от решаващо значение за нас, защото ни очакват трудни мачове, играем на всеки три дни и едва след януари аз искам да говорим дали може да постигнем целите си или не. Поради това исках да оставя някои играчи на пейката, а други, които не играха в последния мач да им дам възможност за изява", каза още италианският специалист.

 

  Сподели
107