Венгер обясни причините за продажбата на Насри


Н. Гавазов

Венгер обясни причините за продажбата на Насри

Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер призна, че неговото решение да продаде полузащитника Самир Насри на Манчестър Сити през миналото лято е било свързано не само с провал в преговорите за новия договор на френския национал, но и с неговото желание да предостави повече игрово време на Аарън Рамзи. Както е известно, през лятото Самир премина срещу 25 милиона в лагера на „гражданите", но Венгер е знаел, че има с кой да замени Насри и поради това е приел предложението за трансфера.

„Мениджърът винаги иска да запази младите си играчи, но когато не можеш да договориш нов контракт, трябва да можеш да се разделяш с тях. Освен това, Рамзи не игра през миналата година толкова често, както на мен ми се искаше. По време на предсезонната подготовка видях, че Уилшър и Рамзи си взаимодействат много добре. Не съм очаквал съвършенство, но двамата наистина се разбират добре", заяви Венгер за Arsenal Player.

Тази вечер Сити излиза срещу Арсенал в четвъртфинален мач за Купата на Лигата и навярно Насри ще се изправи срещу бившия си отбор.

 

  Сподели
95