Бербо няма да играе срещу Кристъл Палас


Н. Гавазов

Бербо няма да играе срещу Кристъл Палас

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Сър Алекс Фъргюсън заяви, че в предстоящия мач от четвъртия кръг на Купата на Лигата срещи Кристъл Палас, той смята да заложи на младежите в отбора. Както е известно, двата отбора ще се изправят един срещу друг в сряда от 21:45 часа българско време на „Олд Трафорд". „Червените дяволи" достигнаха дотук, отстранявайки по пътя си Алдършот и ЛИйдс, а втородивизионният Кристъл Палас елиминира по пътя си Кролу Таун, Вигън, Мидълзбро и Саутхемптън.

„В състава ще настъпят глобални изменения. Примерно, такива, каквито направихме в мачовете срещу Алдършот и Лийдс. Морисън бе включен в групата за мача с Бенфика. Той е талантливо момче и в сряда ще започне мача от резервната скамейка. Но аз имам и други играчи, които имат нужда от игрова практика - Македа и Диуф", цитира официалният сайт на Юнайтед думите на Сър Алекс.

„Всички млади играчи ще бъдат в състава - Фраер, братята Силва и други момчета. Крис Смолинг се възстанови от травмата си и е възможно също да играе в сряда. Като цяло, срещу Кристъл палас ще излезе много млад отбор. Единствената позиция, която все още не съм уточнил и с която имам проблем е центъра на полузащитата. Възможно е там да поставя Погба, но ще видим как ще се развият нещата. В крайна сметка, аз разполагам с достатъчно играчи, за да направя добър избор на състава", каза още шотландският специалист.

„Мисля, че Купата на Лигата се превърна в много добър турнир, защото клубовете, както ние правим, имат възможност да предоставят шансове на своите младежи, а също така игрово време на тези футболисти, на които то не достига. През последните години това работи много добре. Спечелихме два финала на „Уембли" с младежки състави и това е много хубаво! Този турнир стана много важен за нас и благодарение на него младите момчета познават вкуса на победата", допълва наставникът на шампионите.

„Резервната лига е хубаво нещо, но ние се стараем да отправим играчите си под наем. През тази година, както и по-рано изпратихме достатъчно много резервисти в различни отбори. Това са 19-20 годишни момчета, които пък през тази година вече получиха опит и с играта си в първия отбор", каза още Сър Алекс.

 

  Сподели
89