Галатасарай се отказва от Бербатов


Н. Гавазов

Галатасарай се отказва от Бербатов

Галатасарай е на път да се откаже от намерението си да привлече голмайстора на Висшата лига за миналия сезон Димитър Бербатов, като причината е прозаична и е свързана с финансовите дела на отбора, съобщава местната преса. Президентът на турския гранд Айсал Юнал вече провел разговори с представители на Манчестър Юнайтед и на Бербо, в резултат на които е стигнал до убеждението, че не е рентабилно да се изразходват толкова средства за играч, който в края на януари ще навърши 31 години.

Според спекулациите, трансферна сума, която „червените дяволи" искат за нападателя е 10 милиона евро, въпреки че договорът на българина изтича в края на настоящия сезон. В същото време Бербатов е поставил условие за тригодишен договор със заплата без данъците от 5 милиона евро на сезон, което е охладило ентусиазма на турците.

От Галатасарай запазват интереса си към Митко, но до евентуална сделка може да се стигне само при значително намалени финансови условия от страна на Юнайтед и нападателя.

Тази новина в турската преса идва само няколко дни след като по-рано мениджърът на "червените дяволи" Сър Алекс заяви, че клубът ще се възползва едностранно от клауза в договора на Бербатов и контрактът му ще бъде удължен за още една година.

 

  Сподели
102