Сър Алекс: Бербатов е изключителен футболист и остава тук


Н. Гавазов

Сър Алекс: Бербатов е изключителен футболист и остава тук

Сър Алекс Фъргюсън потвърди на днешната си пресконференция, че Манчестър Юнайтед е готов да задейства клаузата в договора н Димитър Бербатов, според която голмайсторът на Висшата лига за миналия сезон ще остане на „Олд Трафорд" за още една година, съобщава Sky Sports. Както е известно, изявите на българина са силно ограничени през настоящия сезон, след като шотландският специалист предпочита повече да залага на Хавиер Ернандес и Дани Уелбек. Това от своя страна доведе до спекулациите в пресата, че Сър Алекс ще се раздели с 30-годишният нападател през януарският трансферен прозорец, като един от последните големи ухажори на Берба е руския Анжи.

Но наставника на Юнайтед призна днес, че е по-вероятно да се възползва едностранно от опцията в договора на Митко, отколкото да остави българина да си тръгне.

„Димитър все още е в моите мисли. Прочетох някои неща, но за мен няма абсолютно никаква причина да го оставя да си тръгне. Той е изключителен футболист и ние ще му дадем още една година. Жалко е наистина, че заради формата на Хавиер Ернандес през последната година не го използвам често, но Бербатов играе голяма роля и тренира добре. Той няма никакви оплаквания. Момчето е голям професионалист и ние всички сме щастливи той да бъде тук. В сегашните условия аз имам нужда от голям брой нападатели. Ако погледнете назад до 1999 година ще видите, че тогава имахме четири големи имена. Всички те тогава изиграха своята роля. Точно това се случва сега", заяви Сър Алекс.

 

  Сподели
96