Юнайтед може да има Снайдер срещу 40 милиона паунда


Н. Гавазов

Юнайтед може да има Снайдер срещу 40 милиона паунда

Ръководството на италианския Интер е предупредило Манчестър Юнайтед, че е готово да се раздели с Уесли Снайдер срещу сумата от 40 милиона паунда, съобщава Daily Star. Както е известно, мениджърът на "червените дяволи" Сър Алекс Фъргюсън желаеше холандският национал още през лятото, но сделка така и не се осъществи, въпреки, че според спекулациите в медиите трансферът бе считан за почти сигурен. Английският таблоид твърди, че босовете на „нерадзурите" са смекчили позицията си и нямат нищо против да се разделят с полузащитника още по време на януарския трансферен прозорец.

Сега наставникът на Юнайтед иска на всяка цена да подсили своя отбор, особено халфовата линия, с което „червените дяволи" ще могат да бъдат конкурентни на лидера във Висшата лига Манчестър Сити. 27-годишният Снайдер е цел №1 пред Сър Алекс на пазара, като мениджърът вижда в лицето на холандския полузащитник заместник на отказалия се от футбола Пол Скоулс в средата на терена.

В момента Юнайтед има проблеми с полузащитата си, след като Майкъл Карик и Андерсон са далеч от най-добрата си форма, а Дарън Флетчър и Том Клевърли страдаха от контузии. Поради тази причина Сър Алекс пуска нападателя Уейн Руни в полузащитата на своя отбор.

Ако "червените дяволи" платят 40 милиона паунда за Снайдер, то холандецът ще се превърне в най-скъпата покупка в историята на клуба. Към момента Димитър Бербатов държи рекорда за най-скъпо ново попълнение на стадион "Олд Трафорд", когато той се присъедини към Юнайтед от Тотнъм през лятото на 2008 година.

 

  Сподели
70