Гуардиола поздрави Сър Алекс по случай 25-годишния му юбилей


Н. Гавазов

Гуардиола поздрави Сър Алекс по случай 25-годишния му юбилей

Старши-треньорът на Барселона Пеп Гуардиола се присъедини към хора на възхвала на мениджъра на Манчестър Юнайтед Сър Алекс Фъргюсън, който днес празнува своята 25-годишнина начело на „червените дяволи. Испанският специалист, който се намира в третата си година начело на каталунците, поздрави легендарният мениджър за неговата последователност и способността му да запази конкурентен отбора през годините, както и да го окичи със световна слава.

„Искам да го поздравя. Когато някой е прекарал 25 години в отбор като Манчестър Юнайтед, единственото, което можеш да направиш е да станеш прав и да си свалиш шапката пред него. Аз също бих искал по подобен начин да преустройвам отбора, защото дори да тренираш един и същи отбор, нужно е постоянно да усъвършенстваш играта, за да бъдеш на върха. Помнете, че за 25 години футболът се променя много", заяви Гуардиола на пресконференция пред журналисти.

„Той постоянно усъвършенства своя отбор, който винаги е бил конкурентоспособен. Малко хора имат тази способност и на това са способни хора, които знаят какво искат. Надявам се, че той още много години ще тренира Манчестър Юнайтед", допълва наставникът на Барселона.

 

  Сподели
86