Издънка за Ливърпул, мърсисайдци не успяха да се справят със Суонзи (видео)


В. Мухарски

Издънка за Ливърпул, мърсисайдци не успяха да се справят със Суонзи (видео)

Ливърпул не успя да победи Суонзи на собствения си "Анфийлд" в двубой от 11-ия кръг на Висшата лига. Двата тима завършиха без да си отбележат гол при резултат 0:0. "Мърсисайдци" владееха инициативата в мача, но въпреки това не бяха достатъчно агресивни в атакуващ план и не създадоха много чисти положения пред противниковата врата.

Още в 7-ата минута  Анди Каръл пропиля фантастично голово положение, след като Стюърт Даунинг го изведе на страхотна позиция в наказателното поле на гостите, но ударът му срещна напречната греда. Луис Суарес и Стюърт Даунинг на няколко пъти можеха да открият резултата през първата част, но нямаха къмсет при завършващия удар. Пропуски през второто полувреме направиха и играчите на Суонзи. Едно от най-интересните моменти след почивката бе в 79-ата минута, когато удар на Даниел Агер с глава мина на сантиметри над горната греда.

В 84-ата минута гостите шокиращо можеха да поведат в резултата, но Гайър прати топката над вратата от точката за изпълнение на дузпата. В 88-ата минута Дирк Каут отбеляза попадение, което обаче бе отменено поради засада.

След този двубой момчетата на Кени Далглиш заемат 6-то място в класирането с актив от 19 точки, докато гостите са на 10-ата позиция с 13 точки.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
136