Собственикът на Арсенал подкрепи семейство Глейзър


Н. Гавазов

Собственикът на Арсенал подкрепи семейство Глейзър

Мажоритарният собственик на Арсенал Стан Крьонке се обяви в защита на семейство Глейзър и посъветва феновете на Манчестър Юнайтед, че те трябва да благодарят на американските собственици на клуба. Както е известно, Малкълм Глейзър и семейството му са подложени на остри критики от привърженици на „червените дяволи" за това как управляват клубните дела и най-вече за тегленето на заеми, които се обезпечават с активи на Юнайтед. Освен това, цените на билетите на „Олд Трафорд" рязко нараснаха, което предизвика разширявана не недоволството срещу американците.

В лицето на Крьонке обаче, семейство Глейзър има голям фен. Бизнесменът, който стана мажоритарен акционер на Арсенал през май тази година е на мнение, че има голяма разлика в начина на управление на клубовете на Острова и отвъд Океана. Американецът, който призна, че все още няма планове да финансира Арсенал както Глейзър го правят с Юнайтед заяви, че неприязънта на феновете на „червените дяволи" към неговия сънародник е неправилна.

„Ние в Щатите имаме съвсем различна философия. Първо трябва да се помисли за това кой инвестира в клуба. Глейзър взеха пари от клуба. И какво от това? Много от собствениците в Америка точно това правят и никой не казва нищо", заяви Крьонке.

 

  Сподели
87